venerdì 23 aprile 2010

Aveti probleme de insomnie?

Tranchilizante si sant de mare ajutor in promovarea somnului si pot inlocui medicamentele tradizionale.

VALERIANA.

O cana de infuzie, din aceasta planta, bauta inaite de culcare , relaxeaza, scade tensiunea snguina ,favorizeaza digestia si calmeaza durerile spastice .E foarte util in timpul mnstruatiei in cause de anxietate si hiperexcitabilitate .

FLOAREA DE SCAI.

Dizolva tensiunile si relaxeaza .Locuitorii americi Centrale si Meridionale au folosit o inca din antichitate ca sedativ si analgezic in atenuara durerii ,relaxarea muschilor in cazuri de astm bronsic si crampe musculare.
BAIA CORECTA-
Temperatura apei nu trebuie sa depaseasca cea a corpului(38 de grade
Apa prea calda provoaca transpiratie si oboseala;
Nu stati in cada mai mult de 15 minute;
Daca puneti in apa 10 picaturi de esenta de ulei de mandarina,lavanda,musetel,foarte relaxant si combate stresul.
Daca santeti fumatori nu fumati dupa ora 8 si nu beti cafea dupa ora 2 .nu beti alcool seara,perioada somnului va fi foarte scurta aproximativ trei ore dupa care somnul va fi unul „de veghe”,somniferele au acelasi efect luate in mod constant duc la dependenta si ineficacitate.
Incaperea in care dormiti trebuie bine aerisita,salteaua comoda,sa nu aiba umiditate excesiva,lumina difuza,si ferita de zgomote.
Daca lucrati la birou este indicat sa faceti miscare cel putin o jumatate de ora dupa cina.
Dupa baia cina ,sport,baia buna si infuzia de plante,patrenerul vostru va poate oferi un masaj relaxant cu uleiuri sau creme de musetel sau ylang ylang.
Somn usor!
DE NOTAT:infuzia de plante se face in felul urmator:se pune la fiert apa,cand a dat in clocot se pune planta (la fiecare 100 ml 10 grame)si se stinge aragazul.dupa 5 minute se strecoara si e numai buna de baut.

Nessun commento:

Posta un commento